Top vijf grootste knelpunten voor het MKB in 2018

… en hoe technologie helpt deze op te lossen.

Het midden en kleinbedrijf (MKB) is in Nederland de grote motor van de economie. Het gaat dan van ‘papa- en mamawinkels’ op de hoek van de straat, tot en met middelgrote ondernemingen en alles wat daar tussenin zit. Ze dragen allemaal bij aan banen, export, innovatie en welvaart. Sterker nog, zonder het MKB staat de BV Nederland stil.

Het is interessant eens te kijken naar wat MKB-ondernemingen in 2018 als grootste uitdaging zien. Waar lopen zij tegenaan? Wat gaat ze in 2018 remmen in hun ontwikkeling? Waar liggen MKB-ondernemers ’s nachts wakker van? Om te voorkomen dat de economische groei in Nederland stagneert, is het noodzakelijk oplossingen te vinden voor deze knelpunten. Toegegeven, technologie is niet het allesomvattende antwoord op al deze problematiek, maar helpen doet het wel.

Deze uit onderzoek verkregen top 5 uitdagingen voor het MKB behandelen we uitgebreid in het whitepaper. Waarom zijn het knelpunten? Waar lopen MKB ondernemingen nu precies tegenaan? En … hoe kan technologie (zoals cloud technologie) helpen ze op te lossen.

Klik hier en download nu kosteloos het Whitepaper Top vijf grootste knelpunten MKB in 2018.

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

MKB Rotterdam Rijnmond staat voor samenwerken, verbinden én versterken en doet dit bijvoorbeeld door een breed scala aan (netwerk)activiteiten, een actieve lobby en individuele ledenvoordelen. Onze kerntaak is de lobby namens de ondernemers. Die is alleen effectief en representatief als wij de bestaande ondernemersorganisaties en hun achterban weten te verbinden en te versterken. Dat betekent dat we onze collega organisaties in hun waarde laten, maar wel de handen ineen slaan om gewapend met het sterke merk MKB-Nederland het ondernemingsklimaat te verbeteren. MKB Rotterdam Rijnmond wil de verbinding van de ondernemers in de stadsregio Rotterdam tot stand brengen door de organisatie van (grootschalige) netwerkbijeenkomsten waar iedereen welkom is. Deze evenementen organiseren we samen met de andere koepels, ondernemersorganisaties en businessclubs. Onze bijeenkomsten zijn een verrassende ontmoetingsplaats, waar men in een informele sfeer de bestaande banden kan versterken, steeds nieuwe contacten kan leggen met private en publieke partijen en inspiratie kan opdoen. Kortom: MKB Rotterdam Rijnmond vormt door haar bereik en contacten de poort voor en naar het lokale MKB-bedrijfsleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *