Top vijf grootste knelpunten voor het MKB in 2018

… en hoe technologie helpt deze op te lossen.

Het midden en kleinbedrijf (MKB) is in Nederland de grote motor van de economie. Het gaat dan van ‘papa- en mamawinkels’ op de hoek van de straat, tot en met middelgrote ondernemingen en alles wat daar tussenin zit. Ze dragen allemaal bij aan banen, export, innovatie en welvaart. Sterker nog, zonder het MKB staat de BV Nederland stil.

Het is interessant eens te kijken naar wat MKB-ondernemingen in 2018 als grootste uitdaging zien. Waar lopen zij tegenaan? Wat gaat ze in 2018 remmen in hun ontwikkeling? Waar liggen MKB-ondernemers ’s nachts wakker van? Om te voorkomen dat de economische groei in Nederland stagneert, is het noodzakelijk oplossingen te vinden voor deze knelpunten. Toegegeven, technologie is niet het allesomvattende antwoord op al deze problematiek, maar helpen doet het wel.

Deze uit onderzoek verkregen top 5 uitdagingen voor het MKB behandelen we uitgebreid in het whitepaper. Waarom zijn het knelpunten? Waar lopen MKB ondernemingen nu precies tegenaan? En … hoe kan technologie (zoals cloud technologie) helpen ze op te lossen.

Klik hier en download nu kosteloos het Whitepaper Top vijf grootste knelpunten MKB in 2018.