Gemeente en MKB starten Taskforce inkoop

Om de gemeentelijke aanbestedingen nóg beter toegankelijk te maken voor (lokale) MKB-bedrijven, stelden de gemeente Rotterdam en MKB Rotterdam een Taskforce in.

De Taskforce gaat zich vooral richten op het beter toegankelijk maken van de informatie van de gemeente over aanbestedingen en het wederzijds vergroten van kennis over elkaar. Gemeente Rotterdam is daardoor meer op de hoogte van wat het (lokale) MKB te bieden heeft. Tegelijkertijd geeft het bedrijven een goed beeld over wat de gemeente nodig heeft en wanneer dat wordt aanbesteed. Verder zal de Taskforce bewaken dat alle andere activiteiten voor MKB-vriendelijk aanbesteden onverminderd worden voortgezet.

Ruimte voor verbetering

Op dit moment gaat het al best goed in Rotterdam: in 2017 is 74 procent van het inkoopbudget (van ruim 1,2 miljard) besteed bij MKB-bedrijven. Toch is er altijd ruimte voor verbetering. Binnen de Taskforce wordt gekeken naar mogelijkheden om kleinere en lokale ondernemingen kansrijker te maken voor gemeentelijke opdrachten, om drempels te verkleinen of om deze zelfs weg te nemen.

Taskforce Rotterdam en MKB is opgericht na een aanbeveling uit een door het CDA uitgevoerd onderzoek onder het Rotterdamse MKB. Initiatiefnemer hiervoor is CDA-raadslid Turan Yazir.

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

MKB Rotterdam Rijnmond staat voor samenwerken, verbinden én versterken en doet dit bijvoorbeeld door een breed scala aan (netwerk)activiteiten, een actieve lobby en individuele ledenvoordelen. Onze kerntaak is de lobby namens de ondernemers. Die is alleen effectief en representatief als wij de bestaande ondernemersorganisaties en hun achterban weten te verbinden en te versterken. Dat betekent dat we onze collega organisaties in hun waarde laten, maar wel de handen ineen slaan om gewapend met het sterke merk MKB-Nederland het ondernemingsklimaat te verbeteren. MKB Rotterdam Rijnmond wil de verbinding van de ondernemers in de stadsregio Rotterdam tot stand brengen door de organisatie van (grootschalige) netwerkbijeenkomsten waar iedereen welkom is. Deze evenementen organiseren we samen met de andere koepels, ondernemersorganisaties en businessclubs. Onze bijeenkomsten zijn een verrassende ontmoetingsplaats, waar men in een informele sfeer de bestaande banden kan versterken, steeds nieuwe contacten kan leggen met private en publieke partijen en inspiratie kan opdoen. Kortom: MKB Rotterdam Rijnmond vormt door haar bereik en contacten de poort voor en naar het lokale MKB-bedrijfsleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *