ASHA International winnaar Beste MKB LeerWerkbedrijf 2018!

Seminar ‘Ondernemend Talent’
Bij de hoofdlocatie Rosestraat van Albeda vond gisteren de Eindejaarsbijeenkomst ‘Ondernemend Talent’ plaats met als onderliggend thema ‘schaarste op de arbeidsmarkt’. Volgens traditie kwamen de 3 O’s (Overheid, Onderwijs en Ondernemers) hier weer bij elkaar om informatie uit te wisselen.

Ron Kooren (voorzitter CvB Albeda) en Pieter van Klaveren (voorzitter MKB RR) heetten iedereen welkom. Dagvoorzitter Suzanne Mulder gaf een korte kickoff over het onderwerp.  Christl van Gerven, projectleider jeugdwerkgelegenheid van de Gemeente Rotterdam gaf vervolgens een presentatie over jeugdwerkloosheid. Gevolgd door een interactieve presentatie van Caroline Blom van TLN en Louise Spaninks van Nederland ICT over samenwerkingen van instroom van jongeren, statushouders en ouderen. Ter afsluiting van het seminar een interview tussen Suzanne Mulder en John de Wolf over hoe oudere werknemers aan het werk te krijgen.

Beste MKB LeerWerkbedrijf van het jaar
Ook word elk jaar jaar  het beste MKB LeerWerkbedrijf van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar waren de drie genomineerden;
* Bridge, gespecialiseerd in het ontzorgen van ondernemers en ondernemingen op het gebied van bedrijfszekerheid en bedrijfscontinuïteit (risicomanagement, verzekeringen en pensioenen),
* Carwash Blijdorp, waar je terecht kunt voor een totale cleaning van je auto middels een volautomatische wasstraat of in één van de wasboxen
* Asha International
, producent en groothandel van diverse farmaceutische en verzorgingsproducten.

Winnaar: Asha International
Als winnaar van het jaar 2018 werd door de jury Asha International gekozen. Dit familiebedrijf kenmerkt zich door een zeer flexibele, sociale en gemoedelijke ambiance. Het bedrijf voelt als een warm bad met jonge inspirerende en gedreven mensen aan het roer. Waar stagiaires worden uitgedaagd en gemotiveerd zich breder te ontwikkelen.

Vanwege het internationale karakter van het bedrijf is Engels de voertaal. Studenten, zeker diegenen afkomstig van Engelstalige opleidingen, hebben hier voordeel van. Asha International opereert in zowel de B2B markt als in de B2C markt. Deze diversiteit maakt stage lopen interessant en leerzaam voor studenten en geeft ze een all round beeld van het bewerken van verschillende markten. Vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid bieden ze Rotterdamse burgers met een beperking de ruimte om mee te participeren binnen het bedrijf en waarderen hun talenten.

Volgens de jury spat het enthousiame er bij medewerkers en management vanaf, vandaar ook de terechte winnaar van beste MKB LeerWerkbedrijf 2018.

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

MKB Rotterdam Rijnmond staat voor samenwerken, verbinden én versterken en doet dit bijvoorbeeld door een breed scala aan (netwerk)activiteiten, een actieve lobby en individuele ledenvoordelen. Onze kerntaak is de lobby namens de ondernemers. Die is alleen effectief en representatief als wij de bestaande ondernemersorganisaties en hun achterban weten te verbinden en te versterken. Dat betekent dat we onze collega organisaties in hun waarde laten, maar wel de handen ineen slaan om gewapend met het sterke merk MKB-Nederland het ondernemingsklimaat te verbeteren. MKB Rotterdam Rijnmond wil de verbinding van de ondernemers in de stadsregio Rotterdam tot stand brengen door de organisatie van (grootschalige) netwerkbijeenkomsten waar iedereen welkom is. Deze evenementen organiseren we samen met de andere koepels, ondernemersorganisaties en businessclubs. Onze bijeenkomsten zijn een verrassende ontmoetingsplaats, waar men in een informele sfeer de bestaande banden kan versterken, steeds nieuwe contacten kan leggen met private en publieke partijen en inspiratie kan opdoen. Kortom: MKB Rotterdam Rijnmond vormt door haar bereik en contacten de poort voor en naar het lokale MKB-bedrijfsleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *